🔥 Ontdek hier de gratis BBQ pakketten! 🔥Â
 Gratis verzending Benelux & Frankrijk vanaf €95
Recepten
Marinade voor de zalmÂ
Ingrediënten
- 50 ml ketjap
- 50 ml water
- 15 ml soya saus
- 15 ml rijstazijn
- 5 ml sesam olie
- 2ml vissaus
- 1 laurierblad
- 1 limoenblad
- klein stukje citroengras
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje gember
- 30 g rietsuiker
- 1/2 stukje steranijs
- 1 kleine rode peper
- 1/2 limoen
- handje verse koriander
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een kookpot en verwarm langzaam tot de suiker opgelost is.
Haal het van de vuur en laat de marinade minstens een uurtje trekken en giet door een fijne zeef.Â
Deze marinade kan je ook op voorhand maken. Als je overschot hebt of een groter volume maakt is het ook handig om dit in te vriezen, zo hoef je het niet elke keer te maken 😀
Verwijder het vel van de zalmfilet en snij in blokjes van 4 cm of in dikke plakken.Â
Laat de zalm ‘overnight’Â in de marinade marineren.
Verwarm je kamado naar 220°C en plaats je soapstone of gietijzeren bakplaat. Laat je grill oppervlak eerst goed op temperatuur komen en bak daarna de zalm kort. Kook je op een OFYR toestel stook dan eerst goed door en plaats de brandende blokken aan één kant onder de bakplaat. Controleer of de plaat goed warm is en grill kort.
Het is de bedoeling dat hij niet doorbakken is maar wel mooi lichtroze vanbinnen. Â
SMAKELIJK !!!

Wasabi MayoÂ
Ingrediënten
- 20 g wasabi pasta
- 100 gram mayonaiseÂ
- 10 ml limoensap
Bereidingswijze
Meng alles in een mengkom met een garde.
Breng op smaak met peper en zout.Â
Gemarineerde KomkommerÂ
Ingrediënten:
- 1/2 komkommer
- 100 ml liter azijnÂ
- 40 g rietsuikerÂ
- 1 laurierbladÂ
- 1 steranijsÂ
- 1 Pimentkorrel of ‘all spice’
Bereidingswijze:
Snij het stuk komkommer doormidden en verwijder het zaad. Snij in blokjes of plakjes.Â
Kook de andere ingredienten in een steelpannetje tot de suiker opgelost is.Â
Haal van het vuur, voeg de komkommer toe en laat afkoelen.
Breng op smaak met peper en zout.
SMAKELIJK !!!